scootmobielparkeerplaats
Scootmobielwegwijzer én...

Woningcorporaties >>
Zorginstellingen >>
Gemeenten >>


“Tijd voor goed scootmobielbeleid”

Woningcorporaties zien het aantal scootmobielen toenemen in hun woongebouwen. Daardoor ontstaat er een toenemende vraag naar goed scootmobielbeleid. Thema’s als parkeren, stallen, opladen, rij-richtingen, voorkomen van schade door verkeerd gebruik, etc. moeten gecommuniceerd worden met de bewoners. De brandweer stelt steeds vaker eisen in de gebruikvergunningen: de praktijk leert dat het vrij parkeren en stallen van scootmobielen in strijd is met deze vergunning. De rol van de gemeente is ook vaak onduidelijk bij het stallingsprobleem. De ene gemeente is hierin zeer voortvarend en de andere reageert per situatie. Uiteindelijk gaat het om het realiseren van een duidelijk en veilig scootmobielbeleid.

De bewegwijzeringsborden met het pictogram “scootmobiel” dienen als visuele ondersteuning van het scootmobielbeleid van woningcorporaties.

Door het plaatsen van bijvoorbeeld parkeerborden voor scootmobielen wordt het voor iedere bewoner duidelijk dat op de aangewezen plaats de scootmobiel gestald mag worden. Ook dat bepaalde delen van het gebouw niet toegankelijk zijn voor scootmobielen wordt via de bewegwijzering duidelijk. Door de combinatie met de RijWijzer, waarin het gewenste rijgedrag wordt opgenomen, wordt een optimaal scootmobielverkeer gerealiseerd in uw woongebouw.


Onze producten

Wij hebben de volgende producten ontwikkeld:

Vraag nu vrijblijvend onze informatiefolder met prijslijst aan.

® Scootmobielwegwijzer.nl